Oncologie

Zomaar ineens staat de wereld op z’n kop. U hebt kanker, of het is weer terug gekomen.

Behandelingen kunnen ontzettend veel van u vragen, zowel mentaal als fysiek. Klachten als vermoeidheid, afname spierkracht en conditie zijn veel gehoorde klachten. Maar misschien ook wel beperkingen in een gewricht zoals schouder/nek na behandeling tegen bijv. borstkanker.

Onze fysiotherapeute heeft scholingen gedaan om u te kunnen begeleiden tijdens en na een oncologisch traject. Daarnaast is ze oedeemtherapeute dus kan ze helpen met oedeem/littekens/fibrose indien nodig.

Fysiotherapie bij een oncologisch traject is maatwerk.

Tijdens behandeling (chemo, bestraling) is de intensiteit, en het doel van de therapie, anders dan na de behandelingen. We richten het behandelplan op uw hulpvraag. Onderdelen van de therapie kunnen zijn; adviezen, oefentherapie – cardio, kracht, balans-, en evt. ontspanningsoefeningen. Soms komen we gedurende de therapie nog andere aandachtspunten tegen.

Verwijsbrief

Om als fysiotherapeut met u aan de slag te kunnen is er een verwijsbrief van de huisarts/specialist nodig. Hoe de zorgverzekering werkt, kan de fysiotherapeute uitleggen.

Fysiotherapiepraktijk Westeinde

Eeltsje Folkertsmawei 1
8915 DW Leeuwarden

T: 058 212 90 31
E:
info@fysiotherapiewesteinde.nl
I:  www.fysiotherapiewesteinde.nl

Openingstijden

maandag 07.30 - 19.30 uur
dinsdag 07.30 - 19.30 uur
woensdag 07.30 - 17.00 uur
donderdag 07.30 - 17.00 uur
vrijdag 07.30 - 17.00 uur
(telefonisch bereikbaar tot 13.00 uur)